Moja propozycja na wiosenną lekką sałatkę, potrawke z makaronu z serem pleśniowym,szpinakiem i owocami goji. .. makaron ugotuj i odcedz, na maśle udus świeże liście szpinaku około 5 minut, dodaj pokruszony ser pleśniowy, ja lubię ostry, intensywny smak niebieskiego gorgonzoli, ale może być inny, mieszając dodaj pół łyżeczki soli czosnkowej i pieprzu ziołowego. Gotowy sos połącz z makaronem. Posyp owocami goji. Możesz dodać pestki dyni, słonecznika. Owoce goji są bardzo cenione w medycynie tybetańskiej i chińskiej. Jagody goji to owoce o dużej wartości odżywczej gdyż zawierają tryptofan- naturalny środek pobudzający organizm do wytwarzania hormonu szczęścia. Są bogate w cynk, żelazo, miedź, wapń, selen, witaminy B1,B2,C,E.