niedziela, 12 kwietnia 2015

Za oknem słońce, pachnie kwiatami i chciałoby się zaprosić ten klimat do domu.Postanowiłam do tego celu wykorzystać motywy folkowe, które właśnie z wiosną mi się kojarzą. Nie mogłam jednak znaleźć w sklepach żadnych obrazków z tym motywem, aż natknęłam się na takie właśnie serwetki papierowe, ale od czego jest wyobraźnia i tak oto zwykłe serwetki zamknęłam w ramkach. A na deser do kawy upieklam kokosanki. Podaje na nie przepis....do miski,którą umieszczamy nad garnkiem z parujaca woda wsypujemy opakowanie wiorek kokosowych 200 g cukier waniliowy, pięć białek i szklankę cukru. Wszystko mieszamy do momentu,aż gorąca masa będzie jednolita. Następnie masę odkładamy do wystygniecia. W tym czasie siekamy pół tabliczki mlecznej czekolady. Masę oddzielamy na dwie części, do jednej dodajemy czekoladę. Formujemy za pomoca worka cukierniczego lub łyżki kokosanki. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 170 stopni celcjusza z termoobiegiem i pieczemy przez 16 minut. Smacznego i miłego dnia.