Boska dynia! Dosłownie bo można z niej wyczarować pyszne dania od zupy krem po ciasto. Ja dynie zapiekłam i smak muszę przyznać cudny. Potrzebne są dynia ,papryka ,pierś z kurczaka, kasza jaglana, marchew, fasolka szparagowa, pomidory. Dynie ,paprykę, pierś z kurczaka kroję w kostkę i układam w naczyniu żaroodpornym polewam olejem i mieszam składniki, aby wszystkie były w oleju. Piekę 25 do 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Kaszę jaglaną gotuję 15 minut i doprawiam odrobiną masła i curry. W międzyczasie resztę warzyw pokrojonych w kostkę duszę w rondlu w małej ilości wody. Kiedy są już miękkie odlewam wodę i duszę przez 3 minuty na maśle z kurkumą. Kiedy wszystkie składniki są gotowe układam na talerz. Dynia którą widzicie na zdjęciu ważyła 12 kilo! Na drugim planie stół scandi zrobiony przez mojego męża, a według mojego projektu. Stół w stylu scandi, o którym napiszę w następnym poście. Pozdrawiam i obiecuje więcej przepisów z dyni. Smacznego I miłego wieczoru.